Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Ik was per toeval aan het kijken voor een geschikt onderwerp voor een voor een nieuwe blog. Aangezien we nu al weer meerdere weken warm weer hebben wilde ik het eerst hebben over het bbq’en. Als je even kijkt op internet kan je veel vinden over het risico op kanker als gevolg van bbq’en. Ik vond het vreemd dat er geen artikel is die mij vertelt dat vanaf een x aantal keer per jaar bbq’en heb je zoveel procent kans op kanker. Mijn oog viel op een recent onderzoek uitgevoerd in Turkije waaruit bleek dat mensen die werkten in restaurants waar veel gebarbecued meer kans op kanker hebben. Tergelijk stelde me dit wel gerust daar ik hoogstens een aantal keer per jaar barbecued. BBQEen ander artikel wat ik tegen kwam ging over een calorie beperkt dieet tijdens de behandeling met radiotherapie voor borstkanker. Ik keek verbaasd naar de titel van het artikel. Een caloriebeperkt dieet is gunstig voor het voorkomen van kanker maar tijdens radiotherapie voor borstkanker. En dan begin je te lezen over muizen met borstkanker die radiotherapie krijgen en een caloriebeperkt dieet. De onderzoekers concluderen dan dat een caloriebeperkt dieet in muizen van aanvullende waarde kan zijn. De bevindingen van de onderzoekers gaan in tegen de algemene opvatting dat voldoende eten bij patiënten met kanker belangrijk is om bijvoorbeeld de behandeling te kunnen doorstaan. En de behandeling doorstaan is nu met deze tropische temperaturen ook niet van vanzelfsprekend voor patienten die chemotherapie of radiotherapie moeten ondergaan. Bij deze wens ik jullie veel sterkte en hopelijk gaan de temperaturen weer vlug naar meer normale waarden…..

 

@Marielle

 

 

Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.