Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download
Geroosterde tomaten
Auteur:
Bereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totaal tijd: 
Ingredienten
 • 8 tomaten
 • 6 knoflookteentjes
 • 4 el olijfolie (extra
 • vergine)
 • rucola
 • 60 g gemalen parmezaan
 • 2 el kleine tijmblaadjes
 • zeezout
 • peper
Instructies
 1. Verwijder de kroontjes van 8 tomaten en snijd ze horizontaal door. Bestrooi ze met zeezout en zwarte peper. Maak 6 knoflookteentjes schoon en stamp ze fijn in een vijzel. Verwarm 4 el olijfolie in een pannetje, voeg de knoflook toe en laat dit 1 tot 2 minuten zachtjes fruiten tot de knoflook net bruin begint te worden. Neem de pan van het vuur en giet de knoflookolie in een kommetje.
 2. Strijk de bovenkant van het barbecuerooster in met wat knoflookolie. Leg de halve tomaten erop met het snijvlak naar beneden. Laat ze 3 tot 5 minuten roosteren op een niet te hevige gloed tot ze bruin beginnen te worden. Draai ze na 2 minuten roostertijd een kwartslag, zodat ze een decoratief ruitjespatroon krijgen. Keer de tomaten met een knijper om en strijk de geroosterde zijde in met de knoflookolie. Laat ze nogmaals 3 tot 5 minuten roosteren tot de ronde onderkant ook bruin is.
 3. Schik de geroosterde tomaten op een schaal met een bedje van rucola en bestrooi ze met 60 g gemalen parmezaan en 2 el kleine tijmblaadjes.
Voedingswaarde informatie
Aantal personen: 4
Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.