Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download
Gehaktbrood
Auteur:
Bereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totaal tijd: 
Ingredienten
 • 1 kleine bloemkool
 • 2 sneetjes bruinbrood
 • 1 glas magere melk
 • 500 g kalfsgehakt
 • 2 eierdooiers
 • 2 el gehakte peterselie
 • 4 tomaten
 • 1 el olijfolie
 • 2 geperste knoflookteentjes
 • 2 gesnipperde sjalotjes
 • 2 takjes tijm
 • nootmuskaat
 • peper en zout
Instructies
 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak 1 kleine bloemkool schoon en snijd de bloemkool in roosjes. Laat ze circa 10 minuten blancheren in water met wat zout. Laat de bloemkool uitlekken. Snijd de korstjes van 2 sneetjes bruinbrood af, leg ze in een kommetje en giet er 1 glas magere melk over om te weken. Meng 500 g kalfsgehakt met 2 eierdooiers, het uitgeknepen broodkruim, 2 el gehakte peterselie, peper, zout en wat nootmuskaat. Bekleed een rechthoekige vorm met aluminiumfolie, laat het folie tot over de rand hangen (of gebruik een rechthoekige siliconen bakvorm). Leg een laagje gehaktmengsel op de bodem, dan een laagje bloemkool, weer een laagje gehakt, een laagje bloemkool en tot slot een laagje gehakt. Druk alles goed aan. Plaats de vorm in een warm waterbad en het laat 75 minuten garen in de voorverwarmde oven.
 2. Maak ondertussen de tomatensaus: pel en ontpit 4 tomaten en snijd ze in stukjes. Verhit 1 el olijfolie en fruit er 2 geperste knoflookteentjes en 2 gesnipperde sjalotjes in, totdat ze glazig zijn. Voeg het tomatenvlees, 2 takjes tijm, peper en zout toe. Laat de saus 25 minuten zachtjes stoven. Verwijder de tijm en mix de saus fijn. Haal het bloemkoolbrood voorzichtig uit de vorm en serveer het met de saus.
Voedingswaarde informatie
Aantal personen: 4
Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.