Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download
Kippenrisotto
Tip witte Arboriorijst is bij uitstek geschikt om een mooie romige risotto mee te maken. het is een licht klevende rijst, met grote, bijna ronde korrels die tijdens het koken veel vocht opnemen, maar van binnen toch stevig blijven.
Auteur:
Bereidingstijd: 
Kooktijd: 
Totaal tijd: 
Ingredienten
 • 1 liter kippenbouillon
 • 400 g speciale risottorijst
 • 2 kippenfilets
 • boter
 • scheutje room
 • peper en zout
Instructies
 1. Breng 1 liter kippenbouillon aan de kook en voeg 400 g speciale risottorijst toe.
 2. Laat dit 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
 3. Snijd 2 kippenfilets in reepjes, bak ze in wat boter en kruid ze met peper en zout.
 4. Voeg de gebakken kippenreepjes bij de rijst
 5. giet er een scheutje room bij en laat het nog even binden.

Het recept  Kippenrisotto  kunt u terug vinden in het Samen Lekker Fit kookboek. Een lekker en kleurrijk receptenboek speciaal gemaakt voor gezinnen met kids tussen 8 en 14 jaar boordevol lekkere recepten met tips & weetjes van 5 coaches. Naast de chefkok, geven de Fit, food coach je   tips om gezond te smullen en te bewegen . Daarnaast vertellen de iBuddy en de ‘Wetenschapper’ je meer over voeding en jouw eetgedrag.

Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.