Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Al rondneuzend tussen de groentekraampjes bij mijn leverancier, kwam ik ze al weer tegen; de cantharellen. En hoewel nog hoogzomer krijg ik er dan meteen zin in om er iets mee te gaan doen. Lekker om in een omelet te verwerken of om gewoon te bakken en op een geroosterde boterham met boter te doen, heerlijk! Een wat meer culinaire bereiding is ze met wat andere soorten (wilde) paddenstoelen te verwerken in een risotto, afgemaakt met wat mascarpone, ook niet verkeerd. Tijdens de workshopPaddenstoelen‘ (op donderdag 25 oktober) komt dit ook zeker aan bod. Ze hebben een licht peperige smaak met wat tonen van abrikoos, heel bijzonder. Cantharellen bevatten veel vocht en goede vezels waardoor ze prima in een verantwoord dieet passen. Er wordt zelfs een geneeskrachtige werking toegewezen aan deze zwammetjes………….

 

Bij paddenstoelen denken we direkt aan de herfst. Niet verwonderlijk ook, het aanbod wilde paddenstoelen is dan het grootst. Maar ook eerder kunnen we al genieten van deze lekkernijen. In het voorjaar zijn er al de morieljes, gevolgd door de zomertruffel en de cantharellen die nu aangeboden worden. Je kunt de cantharel ook tegenkomen onder de naam hanenkam, dooierzwam of, de Franse benaming, girolles. Eet ze wanneer het aanbod het grootst is, dan zijn ze op z’n best. Maak ze wel eerst goed schoon met een borsteltje, er kan nogal wat zand aan zitten. Vraag er eens naar bij je groentenspecialist en ga er mee aan de slag. Smakelijk!

Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.