Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Samen eten als gezin is gezond.

Uit een onderzoek aan de University of Illinois is gebleken dat wanneer men gezamelijk als gezin aan tafel eet er minder kans is op overgewicht en er betere eetgewoontes ontstaan.

Minder kans op verstoord eetgedrag.

Volgens de onderzoekers ontstaat er ook minder kans op een verstoord eetgedrag omdat men het eerder herkent en zo het verstoord eetgedrag kunt voorkomen. Gezinnen die samen aan tafel eten zijn ook gezonder en hebben betere eetgewoontes, bovendien is het ook een goede manier om gesprekken te voeren met de kinderen over bepaalde problemen.

Maakt gezin hechter.

Door samen aan tafel te eten zouden kinderen, volgens de onderzoekers, 25 procent minder kans hebben voor het ontwikkelen van eetproblemen en overgewicht dan gezinnen die maar een paar keer per week samen eten. Zo kunnen ouders ook in de gaten houden hoeveel en wat hun kind eet en maakt samen eten bovendien het gezin veel hechter, er wordt meer tijd besteed aan elkaar.

Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.