Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Slechts een op de vijf ouders vindt het nodig dat hun kinderen meer bewegen en maar een kwart van de ouders vindt dat hun kinderen gezonder moeten eten. Dat blijkt uit een TNO-onderzoek in opdracht van het Convenant Gezond Gewicht.

De ouders vinden alle aandacht voor gezond gewicht voor kinderen wel belangrijk, maar doen er in de praktijk onvoldoende mee. Veel kinderen eten te weinig groente en fruit. Twee derde van de ouders eet trouwens zelf ook te weinig groente en fruit. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat bijna alle kinderen en jongeren en driekwart van de volwassenen dagelijks ontbijten.

Convenantvoorzitter Paul Rosenmöller zegt dat de uitkomsten aantonen dat het belangrijk blijft om aandacht te blijven besteden aan overgewicht. Ouders moeten hun kinderen daarbij het goede voorbeeld geven.

Het convenant is een samenwerkingverband van overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die zich inzetten om de stijgende trend van overgewicht om te buigen in een daling.

© Telegraaf.nl

Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.