Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Iedereen kent de uitspraak wel. Maar welke vis moet je bijvoorbeeld nu de komende maanden eten?
In de zomer en het najaar nemen veel vissen veel voedsel tot zich. Dit doen ze om zich te beschermen tegen het kouder wordende water en tevens zal er minder voedsel aanwezig zijn. Ze teren dus in op hun reserves en worden magerder in de winter. In het voorjaar is het dan weer tijd om kuit te schieten en het zeewater wordt dan weer wat warmer, waardoor er weer meer voedsel voorradig is. Ze kunnen dan weer lekker dik worden en de geschiedenis herhaalt zich weer. Deze cyclus geldt voor het noordelijk halfrond. Op het zuidelijk halfrond liggen de data natuurlijk anders. Het is dus niet zo gek om in de komende periode uit te kijken naar vissen van het zuidelijk halfrond.
Toch zijn er ook in de ons omringende wateren vissen te vinden die wél in topconditie zijn. Één daarvan is de schar. De schar is een goed alternatief voor de schol. Je kan hem eten tot maart; dan schiet de schar kuit. In de wintermaanden is de schar ook nog eens gunstig geprijst.
Koop de filets en bak deze om en om in de boter/olie. Gebruik wel een antikleefpan. Je kan ze ook eerst door de bloem halen. Eet er een salade van witlof met noten bij, heerlijk! Eenvoudig en snel te bereiden.

Eet smakelijk!

Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.