Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Kookboeken lijken soms met een gezondheidswaarschuwing te moeten komen. Zelfs die van niemand minder dan Gordon Ramsay, volgens de Amerikaanse non-profit Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM).
’Een ramprecept’, noemt de pro-veganistische organisatie het. De chefkok heeft de plank helemaal misgeslagen met zijn nieuwste kookboek Gordon Ramsay’s World Kitchen: Recipes from the F-Word. Als het om gezondheid gaat tenminste.

Genadeslag

De PCRM zegt: ”Ramsay is naar het eind van de wereld gereisd om ons een boek te bezorgen vol gerechten die de gezondheid een genadeslag toedienen.” Veel gerechten bevatten te veel zout, vet en cholesterol, maar zijn Britse kasserol van fazant, gemaakt van twee vogels, gerookte bacon en heel veel boter en room, slaat alles.

Valsspelen

Susan Levin, onderwijsdirecteur Voeding van de PCRM, zegt dat receptenboeken de laatste jaren óf extreem gezonde óf extreem ongezonde recepten bieden. ”Natuurlijk vinden lekkerbekken gerechten met tonnen vet, boter en suiker aantrekkelijk. In al die kookboeken wordt daar veel van gebruikt. Maar ik vind het een soort valsspelen.”

Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.