Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Waar het gebruik van groenten (gelukkig) sterk in opkomst is, blijft de aardappel vaak nog wat achterwege. Jammer, de aardappel bevat namelijk veel vitamine B en C en veel koolhydraten. Koolhydraten zijn voor ons brandstoffen. We hebben ze nodig voor energielevering aan de hersenen en de rest van onze lichaamscellen.
Door hun vaak neutrale smaak, zijn ze gemakkelijk in te passen in diverse gerechten.
Voor het bereiden van je stamppotten en puree kan je nu gebruik maken van de Eigenheimer en de Irene, heerlijk extra-bloemige aardappels.
Wat veelzijdiger zijn de bloemige aardappels Bildstar, Bintje en Santé.
Voor de vastkokende pak je de bijvoorbeeld de Nicola of de Charlotte. De Opperdoezer Ronde is ook een heerlijke vastkokende aardappel. Deze is slechts kort ‘in het seizoen’; van begin juli tot en met september.

Tip: Zet de aardappels op met kokend water, zo behouden ze beter hun smaak. Dus: eerst de pan op het vuur, dan de aardappels schillen. Als de aardappels geschilt zijn, kookt het water.

Eet smakelijk!

Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.