Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Sms’je motiveert dikke kinderen

ROTTERDAM – Een motiverend sms’je helpt te dikke kinderen beter hun behandeling vol te houden. Dat concludeert psycholoog Judith de Niet van het Erasmus MC in het onderzoek waar zij dinsdag op promoveert.  De Niet behandelde 141 kinderen met obesitas tussen de 7 en 12 jaar. Nadat het meest intensieve gedeelte van de behandeling was afgerond, kreeg de helft van de groep iedere week een sms’je en de andere helft niet.

Van de groep die sms’jes kreeg, was de uitval drie keer zo laag. „Normaal gesproken is de uitval zo’n 44 procent bij deze behandeling. Met de sms’jes is de uitval 24 procent. Met deze simpele en relatief goedkope behandelmethode is dus groot resultaat te behalen”, aldus De Niet.

Behandelingen tegen overgewicht en obesitas mislukken vaak doordat families te snel opgeven. Van de deelnemers werd verwacht dat zij iedere week een berichtje stuurden met hoe de week was verlopen. „Zij stuurden cijfers hoe het was gegaan, hadden gezond gegeten en veel bewogen. Vervolgens stuurde ik ze een sms terug met bijvoorbeeld ‘goed gedaan’ of tips hoe het komende week beter kon.”

De Niet wil in een vervolgonderzoek de ouders meer betrekken bij de behandeling van hun te dikke kinderen.

Tagged with →  
Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.