Download gratis eBook met heerlijke & gezonde recepten Download

Groente en fruit dat rijk is aan het antioxidant alfacaroteen bestrijdt ziektes en verlengt je leven. Dat blijkt uit onderzoek van de Centers for Disease Control and Prevention in de Verenigde Staten.
Uit het langlopende onderzoek bleek dat mensen die veel alfacaroteen in hun bloed hadden, 39 procent minder kans hadden om dood te gaan aan welke ziekte dan ook.

Vooral gele en oranje groenten, zoals wortels, pompoen en zoete aardappelen, zijn rijk aan alfacaroteen. Maar ook in donkergroene groenten, zoals broccoli, spinazie, sperziebonen en sla, zit de antioxidant.
Aan het onderzoek deden ruim 15.000 volwassenen mee. Tussen 1988 en 1994 leverden ze bloed, zodat het alfacaroteen gemeten kon worden. Tot 2006 werd hun gezondheid onderzocht.

Ook bleek dat mensen met veel alfacaroteen in hun bloed minder kans hebben op hart- en vaatziekten en kanker. Hoe hoger het gehalte aan alfacaroteen, hoe beter iemand beschermd is tegen ziekte en vroegtijdig overlijden.

bron: NU.NL

Share →

Bestel direct online het 'My sweet story' diabetes kookboek van Nele

Boordevol lekkere, snel en eenvoudig te maken recepten voor het hele gezin. Naast lekkere recepten staat het kookboek vol handige tips voor diabetes patiënten. Bestel nu het 'My sweet story' kookboek'. Wij zorgen ervoor dat jouw boek thuis wordt bezorgd.